Om Galleri Gårda

Galleri Gårda

Galleri Gårda, Sweden, photography, artFör några år sedan flyttade vi ut till mitt släkthem på Hönö. På tomten stod en gammal fallfärdig lada. Min mormor oroade sig alltid för att den skulle rasa ihop, släkten hjälptes åt att fylla den med skräp i många år. Jag såg potentialen men det skulle dröja ett par år innan jag tog modet till mig att börja röja i ett hörn för att jobba mig längre in. Två och ett halvt år senare står det färdigt! Nu ställer jag ut andra fotografers bilder, har musikkvällar och föredrag  med mera.


Vill ni läsa mer så kika in på bloggen www.henisland.wordpress.com.  Där har jag dokumenterat förvandlingen från ruckel till galleri och livet på öarna. Galleriet fungerar också som studio där  jag håller kurser i gammaldags fototekniker.  Ni finner mer information om fotokurser på www.sarahfoto.com.   


Hitta hit

Det finns ett antal alternativ att ta sig hit på:

  • Smidigaste sättet att ta sig hit är med direktbuss 291 från Nils ericssons terminalen. Den går hela vägen ut till Hönö kyrka. På vägen får man en fin rundtur av både Hönö och Fotö plus att man slipper fastna i bilkö vid färjan.
  • Bussen Röd express går regelbundet från Landvetter och Göteborgs Centralstation till färjan på ca 25min. Man kan boka Flexlinjen 031-7605399 i förväg(samma kostnad som vanlig kollektivtrafik) eller promenera ca 15-20min från färjan till Galleri Gårda.
  • För den som är hurtig kan man faktiskt också cykla hit, cykelbanan sträcker sig hela vägen från Göteborgs central till färjan.
  • Med bil kör man över Torslanda till Lilla Varholmen där går gratis bilfärja till Hönö(fast det är skyltat Ökerö), den tar 12 minuter och går regelbundet. Kör av färjan, rakt fram och in i rondellen, tag tredje höger. Rakt fram, första till höger vid trafikljusen och följ vägen till Hönö Kyrka. Galleriet ligger bakom de höga granarna, mittemot kyrkan. Det finns 3 gratis parkeringsplatser rakt utanför men det går också bra att parkera vid kyrkan eller skolan när det är ledigt.


Galleri Gårda
Sarah Lycksten

Gårdavägen 37

47542 HönöE-mail: info@gallerigarda.se

Tel nr: 0735 993108

Org.nr: 197706164865

Bankgiro nr:


www.gallerigarda.se

www.sarahfoto.com

henisland.wordpress.com


 
 
 
 
 

Copyright Sarah Lycksten 2018 © All Rights Reserved